Search

Akcija za mentalno zdravlje


(actionformentalhealth.org)


Danas je Svjetski dan mentalnog zdravlja!

Zdravlje je holistički pojam, a mentalno i fizičko zdravlje, samo su dvije strane jednog novčića...

Usprkos tome, briga o navedenome, mnogima predstavlja još uvijek marginalno područje osobnog interesa.

Gotovo svatko će se, ukoliko povrijedi nogu, bez puno razmišljanja javiti liječniku za pomoć. S druge strane, dugotrajna tuga, česta nesanica, stres koji traje dugo nakon što je stresna situacija završila, specifičan i nespecifičan, intenzivan strah koji osobu ometa da živi onako kako bi voljela živjeti, nekontrolirana briga, ispadi ljutnje, um koji je "nemoguće utišati", bolovi bez jasnog fiziološkog uzročnika... i dalje ponekad nisu dovoljan argument za traženje pomoći, a sram i nedostatak znanja nerijetko su krivci zadržavanja u navedenoj situaciji i povećavanja razine osobne patnje.

Briga o mentalnom zdravlju prvenstveno podrazumijeva smanjivanje osobne razine stresa, osluškivanje poruka svog uma i tijela, bavljenje aktivnostima koje su opuštajuće, kreativne i izazivaju nam radost te redovit i kvalitetan odmor. Ipak, briga o mentalnom zdravlju ima još jedan aspekt, a to je pravovremeno traženje pomoći.

Ukoliko ste više nesretni nego sretni, znajte da niste sami! Neugodna i izazovna razdoblja sastavni su dio našeg života.. Isti nekada zna biti težak i zahtjevan te je u tim trenutcima ključno napustiti ulogu supermena i potražiti pomoć! Zaslužujete lijep, kvalitetan i ispunjen život! Zaslužujete ispunjenje osobnog potencijala!

Ukoliko vam nije jasno gdje krenuti ili kome se javiti za pomoć, pišite mi na givingisreceiving.by.ana@gmail.com i rado ću vas uputiti na institucije koje se bave pružanjem (neke i besplatne) psihološke pomoći, a moja i vaša tajna to će i ostati. Naravno da je O.K. pitati i za prijatelja/roditelja/strica/susjeda...

Budite odgovorni prema sebi. Budite radosni!

0 comments

Recent Posts

See All

 

Sharing fills my heart with joy. Be free to use and share the content of this page, but please don't forget to menton where you've found it. 

© 2020. by: Ana Matorić. All rights reserved.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon