Search

Putopis Duha: Pogled s Učke, uz senzacije Raja

Updated: May 30, 2019

Popela sam se na vrh Učke.


Nemam privatnu fotografiju koju bih s vama mogla podijeliti, obzirom da sam odmor odlučno provela bez mobitela i distrakcija. Ovo ionako nije klasični, travel blog. Puno je onih koji svoje doživljaje i opise divnih lokacija koje nam Majka Zemlja nudi, nesebično dijele, uz mnoštvo fotografija, vrlo lijepo i slikovito. U želji da neke trenutke doživim potpuno i usredotočeno, ostajem usmjerena isključivo na senzacije koje u meni takva iskustva bude pa dijelim s vama ono najčistije, komadiće percepcije i uvide koje mi pristižu u stanjima usredotočenosti. Tako, umjesto putešesvija svog tijela, dijelim s vama ono najčistije, iskrenije, autentičnije... Puteve svog Ega, pa onda i Duha.


Gore, na vrhu... Na visini, ponad svega...Vojak, izvor fotografije: pp-ucka.hr


S jedne strane, prostiralo se to čudesno bogatstvo vode, koje me intrigiralo od kada sam bila djevojčica... Liječilo me.. Budilo... Cijelilo.


Duboko i plavo, more.

Ono i ja imamo neku posebnu vezu. Utapa sve moje brige, odnosi sve strahove, budi poštovanje i osjećaj jedinstva. Energetizira moje tijelo, čineći me novom i osvježenom. Još potpuno mala, neznajući što i zašto činim, spremno sam mu ostavljala sve što me mučilo, odlučujući poći kući bez suvišnih tereta. Nekad je taj povratak kući i fizičko prekidanje naše spone značilo sate i sate plača. Danas znači beskrajnu zahvalnost za svaki zajednički provedeni trenutak. Danas znam da ionako nikada ne možemo posjedovati ništa. S tim znanjem, nosim more kao ideju, misao, senzaciju, iskustvo. Nosim mir i sigurnost što mi pruža, uvijek, sa sobom. Nosim ih u srcu, mislima, grudima... Svjesna Raja koji "tamo negdje" postoji i kojemu uvijek imam slobodan pristup.


Dok je vjetar pjenio i miješao taj duboki beskraj, iza njega su se protezali mistični vrhovi Gorske Hrvatske, skrivajući brojne putiće i puteljke, brojne biljne i životinjske manifestacije- izvore kisika, radosti, ljubavi.


Okrećem glavu prema beskrajnim zelenim livadama. Istarski brežuljci i ravnice, hvastaju se obiljem vegetacije, što nude. Blješteće zelenilo budi u meni osjećaje zanosa... Vinogradi i plodna polja, koja pružaju ono najbolje od sebe, hraneći svojim raznovrsnim plodovima sve stanice našeg fizičkog tijela, obasjana su Sunčevom svjetlošću.


Na podu, usim savršeno zelene trave, uočavam rast i postojanje predivnog žutog i ljubičastog cvijeća, dok se iznad, ispred i oko mene, prostire bijelo- plavo nebo. Mjestimično je skriveno velikim, crnim oblacima, koji se protežu u ravnini tog divnog, planinskog vrha.


Uviđam.


Žuta, boja pupčane čakre.

Zelena, boja srčane čakre.

Plava, boja grlene čakre.

Ljubičasta, boja trećeg oka.

Bijela, krunska čakra, stapanje s Božanskim.


Veliki, crni oblaci, kao snovi o nesvjesnome što skrivaju bjelinu.


U nama. Iznad nas, ispod nas, oko nas.


Priroda reflektira sve.

Isto smo.

Čovjek i planina su jedno.


Zadivljena prostranstvom koje je sezalo do kud i moj pogled seže, osjećala sam se tako malenom. Poštovanje i zahvalnost ispunili su svaku moju stanicu. Granica mog fizičkog tijela i okoline je nestala, a ja sam postala jedno u Izvoru, gubeći se, pronalazeći se, stapajući se sa zadivljujućim obzorom.


***


Mali smo, savršeni dio holografske cjeline. Svaki naš dio i djelić, savršen i potpun, odražava cjelinu i potpunost Izvora. Ti nisi sam i odvojen, to je samo jedna od brojnih iluzija, koju si kreirao kako bi iskusio i naučio, pa osvijestio i vratio Izvoru kao znanje o sebi samom.*


Jačanjem svog jedinstva s cjelinom, osvještavanjem, buđenjem svoje životne energije i prepoznavanjem blokada koje se nalaze duž tvog energetskog tijela, prevazići ćeš tu iluziju i opet postati ono što uistinu jesi, a to je Izvor sam.


Tvoja duša samo je jedna od individualnih manifestacija Izvora koja teži vraćanju cjelini. Povratku, samoj sebi.*


Ako te ovaj tekst pronašao, znam da si spreman. Znam da se možeš... Odvažiti na povratak. Pa ipak, trebaš pokušati. Spiritualna literatura, vježbanje joge, slušanje spiritualne glazbe, odlasci u prirodu, gurui i učitelji... Mogu ti pomoći, mogu te pogurnuti... Ali ne mogu umjesto tebe. I ne trebaju! Ti možeš i moraš sam! To je tvoje putovanje. To je putovanje tebe, u samog sebe. Zaboravi izgovore. Ne trebaš novac, ni posebne poze. Ne trebaš striktne upute ni savršene uvjete.


Postoje putokazi i vodiči, ali sam se penješ na vrh svoje planine!


Za povratak samome sebi, dovoljno je da sklopiš oči i uroniš u trenutak.

Uoči. Prepoznaj. Sve što ga čini! Bez tendencije da sudiš, osvijesti ono što u tebi već postoji.


Možda budeš velike sreće pa odmah otkriješ radost što se prelijeva tvojim bićem i probudiš taj uspavani potencijal. Možda naiđeš na more misli i uočiš brzinu, ciku i viku svoga uma. Možda naiđeš na dosadu. Uočiš napetosti, neugodu, duhove i demone, što se skrivaju.


Ipak, zapamti. Što god da pronađeš, ispravno je. Tvoje je. Poučava te. Što god da postoji, ima pravo postojati... Uronjen u samoga sebe, dozvoli postojećem da postoji.


Iskustvom nadilaziš strah i energetske blokade, a tvoja svjesnost ekspandira.


Vikend je, okreni se sebi. Uroni u svoje biće. Možda te iznenadi ono što tamo pronađeš.


Ako želiš, možeš mi pisati.


Ti si Ja i Ja sam Ti.


Uvijek te voli i podržava,


Tvoja AnaP.S. Pišem knjigu! U njoj nađi sve ovo i puno više... :)*= Dublje znanje sadržano u knjizi "Samadhi", I. Antić

0 comments

Recent Posts

See All

 

Sharing fills my heart with joy. Be free to use and share the content of this page, but please don't forget to menton where you've found it. 

© 2020. by: Ana Matorić. All rights reserved.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon